دانه هاي کامل بخشي از رژيم غذايي انسان براي ده ها هزار سال بوده است .
اما طرفداران بسياري از رژيم هاي مدرن مانند رژيم سرخپوشان ادعا مي کنند که خوردن غلات براي سلامتي شما بد است.
در حالي که مصرف زياد دانه هاي تصفيه شده با مشکلات سلامتي مانند چاقي و التهاب در ارتباط است ، غلات کامل داستاني متفاوت است.
در حقيقت ، خوردن غلات کامل با فوايد مختلفي از جمله خطر ابتلا به ديابت ، بيماري قلبي و فشار خون بالا همراه است.
در اينجا چند مزيت برتر سلامتي خوردن غلات کامل وجود دارد.
غلات کامل چيست؟
دانه ها بذر گياهان شبيه چمن به نام غلات است. برخي از رايج ترين انواع آن ذرت ، برنج و گندم است.
برخي از بذرهاي گياهان غير چمن ، يا گياهان شبه دانه اي نيز غلات کامل از جمله گندم سياه ، quinoa و آمارانت محسوب مي شوند.
هسته هاي دانه اي کامل داراي سه بخش هستند .
سبوس. اين پوسته سخت و بيروني است. اين ماده حاوي فيبر ، مواد معدني و آنتي اکسيدان ها است.
آندوسپرم لايه مياني دانه اکثراً از کربوهيدرات تشکيل شده است.
ريشه. اين لايه داخلي داراي ويتامين ها ، مواد معدني ، پروتئين و ترکيبات گياهي است.
دانه ها را مي توان نورد ، خرد يا خرد کرد. با اين وجود ، تا زماني که اين سه قسمت به نسبت اصلي خود موجود باشند ، آنها غلات کامل تلقي مي شوند.
دانه هاي تصفيه شده جوانه و سبوس را از بين برده اند و تنها آندوسپرم باقي مانده است.
اگرچه غلات تصفيه شده غني شده به برخي از ويتامين ها و مواد معدني اضافه شده اند ، اما هنوز به اندازه کل نسخه ها سالم و مغذي نيستند.
انواع متداول غلات کامل شامل موارد زير است:
محصولاتي که از اين غذاها تهيه مي شوند غلات کامل محسوب مي شوند. اينها شامل انواع خاصي از نان ، ماکاروني و غلات صبحانه است.
درباره این سایت